Week van de Werkstress bij FrieslandCampina

FrieslandCampina produceert en verkoopt consumentenproducten als zuiveldranken, kindervoeding, kaas en desserts in een groot aantal Europese landen, in Azië en in Afrika via eigen dochterondernemingen. FrieslandCampina heeft vestigingen in 33 landen met bijna 22.000 medewerkers. In de Week van de Werkstress (van 13 t/m 16 november) biedt FrieslandCampina haar medewerkers de mogelijkheid om workshops Mentale kracht te volgen.

Deze workshop is gericht op het versterken van mentale kracht en een positieve focus onder hoge druk. Vaak verschuift de aandacht bij stress naar zaken die de prestatie niet bevorderen of extra energie kosten. Deelnemers aan deze workshop leren wat er dan gebeurt in het brein en hoe ze kunnen blijven focussen op het leveren van een goede prestatie. Waarom FrieslandCampina in de Week van de Werkstress extra aandacht heeft voor het thema werkstress vroegen we aan Mariëtte Mooij, HR Specialist Health bij FrieslandCampina.

Waarom organiseert FrieslandCampina in de Week van de Werkstress workshops voor haar medewerkers?

‘Wij vinden de Week van de Werkstress een mooi moment om even extra stil te staan bij de mentale veerkracht van onze medewerkers. Stress op de werkvloer is de meest voorkomende beroepsziekte. Stress is niet altijd ongezond maar als het langdurig aanhoudt kan het vervelende gevolgen hebben, waaronder burn-out. Wat alle gevallen van werkgerelateerde psychische ziekten gemeen hebben, is dat het altijd (gedeeltelijk) is te voorkomen als mensen er eerder over praten met hun omgeving. Vandaar dat wij dit onderwerp bespreekbaar willen maken en extra aandacht vragen door workshops te geven, stoelmassages aan te bieden, yoga lessen te geven en lunchwandelen te promoten. Daarnaast hebben wij een online magazine voor onze medewerkers gemaakt met extra informatie en inspiratie over omgaan met werkstress.’

Waarom hebben jullie ervoor gekozen om dit samen met Lifeguard te doen?

‘Binnen FrieslandCampina maken we werkstress bespreekbaar met het programma Mentale Veerkracht / Boest your mind. Dit programma komt voort uit de resultaten van het vitaliteitsprogramma Boest wat wij samen met Lifeguard hebben ontwikkeld en wat nog steeds door Lifeguard op onze locaties wordt uitgerold. Als werkgever willen we graag een bijdrage leveren aan de gezondheid van onze medewerkers. Inmiddels hebben ca. 1.500 medewerkers deelgenomen aan het vitaliteitsprogramma Boest die aangeven dat ze zich na afloop gezonder voelen en meer werkplezier ervaren. Door het vitaliteitsprogramma Boest zorgen we dat medewerkers goed in hun vel zitten, nu en in de toekomst.’


Wilt u aan de slag met werkstress binnen uw organisatie? Neem voor meer informatie contact op met Mark Janssen, telefoonnummer 030 – 24 00 638, of mail hem via dit formulier.