Vitaliteitsprogramma’s voor bedrijven

Met Lifeguard stel je een slim vitaliteitsprogramma samen, waarin de organisatie gestructureerd toewerkt naar de realisatie van specifieke doelen.

Wat is een vitaliteitsprogramma?

Een vitaliteitsprogramma is een programma dat bestaat uit diverse vitaliteitsinterventies (zoals training en coaching) en wordt vaak door de werkgever opgezet om de vitaliteit (levenskracht) van medewerkers te verhogen. Vitale medewerkers hebben meer energie om goed te presteren, verzuimen minder en een goed vitaliteitsprogramma maakt de organisatie aantrekkelijker als werkgever.

Bouwstenen, maatwerk en consultancy

Onze vitaliteitsprogramma’s voor bedrijven zijn maatwerk, maar bestaan doorgaans voor 80% uit standaard bouwstenen. Dat maakt het effectief én efficiënt. Zo hebben we een breed aanbod van inspirerende vitaliteitstrainingen en workshops die als module zijn in te zetten. Vaak aangevuld met individuele coaching en online content.

Wanneer vitaliteitvraagstukken het niveau van het individu overstijgen, komen onze gespecialiseerde consultants in beeld. Zij kijken op het niveau van de strategie, cultuur, processen, systemen en de implementatie van vitaliteitsbeleid. Zo helpen zij organisaties om een positieve context te creëren waar medewerkers meer energie van krijgen van hun werk dan dat het ze kost.

Vitaliteitsprogramma’s ter inspiratie

Om je alvast een indruk te geven van mogelijke vitaliteitsprogramma’s hebben we, gebaseerd op onze 20 jaar kennis en ervaring, een aantal voorbeeldprogramma’s samengesteld:

Fysiek en mentaal fit

In dit programma zorgen we dat medewerkers en leiders de basisprincipes van energiemanagement gaan toepassen.

Mentale veerkracht en focus

Dit programma helpt medewerkers om te gaan met druk en tegenslagen en focus te behouden.

In verbinding blijven als team

Dit programma biedt inzicht, kennis, reflectie en oplossingen om een duurzame teamdynamiek te bereiken.

Inspirerend en soepel samenwerken als team

Met dit programma wordt teamenergie meetbaar en omgezet in concrete acties.

Vitaal leiderschap

Dit programma biedt leiders inzicht en grip op hun eigen energie en ondersteunt hen bij het herkennen van stresssignalen bij medewerkers en teams.

Moeilijk om het juiste vitaliteitsprogramma te kiezen?

Beantwoord een paar vragen en krijg een advies!

Maatwerk bij vitaliteitsprogramma’s

Als expert op het gebied van vitaliteit leveren we graag maatwerk in vitaliteitsprogramma’s. Hiermee werken we toe naar specifieke organisatiedoelen, zoals de retentie verhogen, ziekteverzuim terugdringen, burn-out voorkomen of de weerbaarheid van je medewerkers versterken. Met Lifeguard stel je een slim vitaliteitsprogramma samen, precies afgestemd op jouw doelen. Verzorgd door inspirerende trainers, bevlogen coaches en gerund door doelgerichte projectleiders.

Vitaliteitsconsultancy

Naast vitaliteitsprogramma’s biedt Lifeguard ook consultancy, waarbij we op hoger niveau naar de organisatievitaliteit kijken. Onze gespecialiseerde consultants helpen organisaties om de juiste omgeving te bieden waarin medewerkers kunnen floreren. Door het realiseren van een veilige en inclusieve cultuur bijvoorbeeld en een transparante besluitvorming waarin medewerkers zich gehoord voelen. Ook helpen onze consultants meer samenhang en resultaatgerichtheid in jouw vitaliteitsbeleid te brengen. Hierbij maken we gebruik van het overzichtelijke Lifeguard Vitality Framework.