Vitaliteitsprogramma’s voor organisaties

Met Lifeguard stel je een slim vitaliteitsprogramma samen, waarin de organisatie gestructureerd toewerkt naar de realisatie van specifieke doelen.

Wat is een vitaliteitsprogramma?

Een vitaliteitsprogramma is een programma dat vaak door de werkgever wordt opgezet, om de vitaliteit (levenskracht) van zijn/haar medewerkers te verhogen. De vitaliteit van medewerkers kan namelijk veel impact hebben op het functioneren binnen een organisatie. Het is dan ook zo dat een vitale medewerker een stuk beter in staat is om goed te presteren, waar zowel de werknemer als werkgever profijt van heeft.

Vitaliteitsprogramma's voor bedrijven: wij bieden doelgericht maatwerk

Wil je vitaliteit binnen jouw organisatie concreet inhoud geven? Specifieke doelen bereiken, zoals de retentie verhogen, ziekteverzuim terugdringen, een burn-out voorkomen of de weerbaarheid van je medewerkers versterken? Met Lifeguard stel je een slim vitaliteitsprogramma samen, precies afgestemd op jouw doelen. Verzorgd door inspirerende trainers, bevlogen coaches en gerund door doelgerichte projectleiders. We hebben veel ervaring met vitaliteitsprogramma’s  en vitaliteit trainingen bij een diversiteit aan organisaties, variërend van ING tot Radboudumc. Ons vitaliteitsprogramma voor bedrijven is een traject waarin je de organisatie gestructureerd laat toewerken naar de realisatie van jouw doel. Met een mix van interventies gericht op bewustwording, kennis en ervaring. Daarbij gaan we uit van de nieuwste inzichten op het gebied van (blended) leren en vitaliteit. Dat zorgt ervoor dat gedragsverandering blijvend is en het rendement op de investering hoog.

Inspirerende trajecten

Onze vitaliteitsprogramma’s voor bedrijven zijn maatwerk, maar bestaan doorgaans voor 80% uit standaard bouwstenen. Dat maakt het effectief én efficiënt. Zo hebben we een breed aanbod van inspirerende vitaliteitstrainingen en workshops die als module zijn in te zetten. Vaak aangevuld met individuele coaching en online content.

Aantoonbare resultaten

Hoe inspirerend een programma ook is. Wij willen altijd tastbaar resultaat zien. Daarom beginnen en eindigen we een programma bij voorkeur met een meting in de vorm van NVS en/of een healthcheck. Verzorgen we bijvoorbeeld een programma energiemanagement, dan moet na afloop de energie en productiviteit bij medewerkers aantoonbaar zijn toegenomen. Bovendien zorgt de opzet van ons vitaliteitsprogramma ervoor dat dit resultaat duurzaam is.

Onderscheidend in mensen

We zijn trots op de cijfers die we van deelnemers krijgen. Die onderstrepen ook een van de belangrijkste onderscheidende punten van Lifeguard. Namelijk onze medewerkers: van trainers tot accountmanager, projectleiders en projectmedewerker. Al onze mensen zijn typisch Lifeguard: enthousiast, in hoge mate betrokken en deskundig. Het past bij het door inhoud gedreven bureau dat we zijn.
Onderdeel employer branding

Meer en meer zien we dat potentiële medewerkers aandacht voor vitaliteit meewegen in hun keuze voor een werkgever. Daarom ontwikkelen we ook programma’s voor young professionals en als onderdeel van de onboarding. Zo wordt vitaliteit een steviger onderdeel van de employer branding.