Vitale leiders

Vitale leiders leiden bevlogen medewerkers die vol energie zichzelf steeds weer overtreffen. Samen met hun team.

Wat is vitaal leiderschap?

In de visie van Lifeguard betekent vitaal leiderschap dat een leidinggevende zelf vitaal is, maar ook een vitale en veilige werkomgeving weet te creëren. Vitale leiders zorgen ervoor dat hun mensen energiek en veerkrachtig blijven, dé voorwaarde voor duurzaam succesvolle teams.

Vitale Managers

Managers hebben veel invloed op de vitaliteit van hun mensen, en daarmee op de vitaliteit van de organisatie als geheel. Het is dus extra belangrijk als leidinggevende dat je goed voor jezelf zorgt. Als je je eigen energie goed kunt managen, dan heeft dat een positief effect op onder meer je empathisch vermogen, besluitvaardigheid, lange termijn denken en focus.

Vitale Teamleden

Door aandacht te hebben voor je eigen vitaliteit, stimuleer je je teamleden dit gedrag te volgen. Daarnaast is het belangrijk om proactief met hen in gesprek te gaan over hun eigen vitaliteit en vitaal gedrag binnen het team – zeker in een (gedeeltelijk) digitale werkomgeving! Als je je team weet te motiveren voor vitaal gedrag, komt dat de prestaties en het werkplezier ten goede.

Vitaal leiderschap verbeteren aan de hand van ons unieke leiderschapsmodel

Zie jij ook het belang van vitaal leiderschap? Lifeguard helpt managers om zich (verder) te ontwikkelen tot vitale leider. Bekijk ons speciaal vitaal leiderschapsprogramma met mogelijkheden zoals het CxO-programma en Top Dad/Top Mom. We maken daarbij gebruik van het Lifeguard leiderschapsmodel, met zes thema’s voor de vitale leider.