Healthcheck uitvoeren

De healthcheck van Lifeguard geeft snel en goed een objectief beeld van de vitaliteit van medewerkers.

Wat is een healthcheck?

Een healthcheck geeft inzicht in de gezondheid van werknemers. Door middel van verschillende (fysieke) testen en gesprekken wordt de vitaliteit van werknemers in kaart gebracht, welke waar nodig door vitaliteitsprogramma’s kan worden verbeterd. Daarnaast kwalificeert de standaard variant van de health check als PMO.

Healthcheck: bewust werken aan persoonlijke vitaliteit

Hoe vitaal zijn jouw medewerkers? Het meest directe antwoord hierop geeft de healthcheck. Die bestaat uit een online vragenlijst, fysieke tests en een coachgesprek. Het geeft de medewerker snel en goed een objectief beeld van zijn of haar vitaliteit. Resultaten van alle medewerkers samen geven op team- en/of organisatieniveau input voor het vitaliteitsbeleid. Door de standaard healthcheck uit te voeren regel je direct het verplichte Preventief medisch onderzoek (PMO).

De healthcheck zet aan tot bewustwording en gedragsverandering

De healthcheck van Lifeguard is een gezondheidscheck welke aanzet tot bewustwording en gedragsverandering. Het gesprek met de coach is daarin essentieel. In een doelstellend gesprek bekijkt de coach met de medewerker hoe verbetering mogelijk is. Lifeguard beschikt voor de healthcheck over een grote, landelijke pool van zeer ervaren en gecertificeerde coaches, met relevante hbo- of wo-opleidingen.

De healthcheck is een need to know

De healthcheck is geen nice to know, maar een need to know om verder te komen met vitaliteit. Op persoonlijk en op team- of organisatieniveau. Daarom bereiden we de opzet en organisatie van healthchecks grondig voor. En onderscheiden we ons, doordat een coachinggesprek altijd onderdeel is van de healthcheck. Alleen zo kom je tot duurzame gedragsverandering en levert je investering rendement op.

Inhoud van de healthcheck altijd in overleg

We stemmen samen de inhoud van de healthcheck voor medewerkers af op de organisatie. Wordt het de standaard variant óf wil je vragenlijsten en tests die specifiek passen bij jouw organisatie? Voor medewerkers die veel te maken hebben met omgevingslawaai kunnen we bijvoorbeeld een audiogram toevoegen. Ook kunnen we de healthcheck uitbreiden met een follow up, in de vorm van bijvoorbeeld coaching of online content.

Projectleider neemt zorgen uit handen

Met Lifeguard is de healthcheck in jouw organisatie een geolied proces. Een van onze projectleiders of -medewerkers begeleidt het hele traject. Dat zorgt voor rust, overzicht en een minimale tijdsinspanning. Via het online portaal zorgen we ook dat alle afspraken worden ingepland. Het liefst houden we die bij jou op locatie. Dat is wel zo efficiënt. Wij zorgen dan voor alle spullen. Geen ruimte? Dan regelen wij een alternatieve locatie.
Tests 

Wanneer we een healthcheck uitvoeren zit er in de meest gevraagde healthchecks vaak de volgende fysieke tests:

 • middelomtrek
 • BMI
 • bloeddruk
 • glucose
 • cholesterol
 • kracht & lenigheid
 • HRV (hearth rate variability)

Daarnaast hebben we verschillende andere tests die we kunnen uitvoeren. Specifiek passend bij jouw organisatie. Wil jij de duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers verbeteren? Dan is het uitvoeren van een health check een goede start!

Waarom de healthcheck van Lifeguard?

 • coachingsgesprek zet medewerkers direct aan tot nadenken en actie
 • individuele en geaggregeerde (benchmark)rapportage
 • health check biedt essentiële input voor start en evaluatie vitaliteitsbeleid
 • standaard variant health check kwalificeert als PMO
 • inclusief Net Vitality Score