Vitale medewerkers

Vitale medewerkers halen het beste uit zichzelf en hun omgeving. Ze zijn energiek, veerkrachtig en oplossingsgedreven.

Als werkgever wil je dat je mensen lekker in hun vel zitten en goed hun werk doen. Dat ze plezier hebben in wat ze doen en dat uitstralen naar hun omgeving. Dat ze flexibel reageren op veranderingen en ook op de lange termijn goede prestaties leveren. Wij helpen je graag om de vitaliteit van je medewerkers positief te beïnvloeden.

Vitaliteit medewerkers verbeteren

Onze interventies

Het positief beïnvloeden en/of verbeteren van de vitaliteit van de medewerkers doen we bijvoorbeeld met healthchecks (die desgewenst ook als PMO kwalificeren), trainingen, inspiratiesessies, coaching en e-vitality modules. Of met een uitgekiend vitaliteitsprogramma, een op maat gesneden mix van de genoemde interventies. Vrijwel alle interventies bieden we zowel online als op locatie aan.

Jouw doelstelling

Jouw doelstelling bepaalt de keuze voor een vitaliteitsprogramma of juist losse interventies. Wil je medewerkers inspireren, praktische handvatten aanreiken, de duurzame inzetbaarheid van medewerkers verhogen, werkstress verminderen of collega’s met elkaar verbinden? Is arbeidsmarktreputatie, het aantrekken van talent of innovatiekracht je uitdaging? Of gaat het om verzuim of burn-outreductie? Wat je doel ook is, Lifeguard heeft de kennis en ervaring in huis voor een passende oplossing.

Wat is een vitale medewerker?

Een vitale medewerker is fit, veerkrachtig, inventief en gedreven. Of anders gezegd: het gaat om gezond zijn, zowel in fysiek als mentaal-emotioneel opzicht. Vitale medewerkers voelen zich energiek en gaan met plezier naar hun werk. Ze willen resultaten behalen, zoeken naar oplossingen en kunnen omgaan met veranderingen en tegenslag.

De vitaliteit van medewerkers verbeteren

Lifeguard helpt organisaties om de vitaliteit van hun medewerkers te verhogen. Want vitale medewerkers zijn productiever, verzuimen minder en zijn ook op de langere termijn inzetbaar.

Veel organisaties besteden al aandacht aan vitaliteit op de werkvloer. Bijvoorbeeld door het organiseren van sportieve activiteiten, een gezond aanbod in het bedrijfsrestaurant en zit-sta bureaus. Wij denken graag mee over een effectieve besteding van je vitaliteitsbudget. Wat wil je bereiken, welke (combinatie van) interventie(s) past hier bij en hoe zorg je voor duurzame gedragsverandering?