Week van de Werkstress

Doe niet mee aan de Week van de Werkstress!

Schrijf in voor een webinar over wat wel werkt tegen werkstress

Doe niet mee aan de Week van de Werkstress!

De Week van de Werkstress is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor de werkstress die medewerkers ervaren. Dat is belangrijk, want een derde van de medewerkers geeft werkdruk of werkstress als reden voor het verzuim.

Helaas is het inmiddels verworden tot een week waarin veel organisaties leuke evenementen organiseren waarin getracht wordt de fysieke en mentale fitheid van de individuele medewerker een oppepper te geven. Wie denkt dat je daarmee een vinkje kunt zetten achter dit onderwerp komt bedrogen uit. De oorzaak van werkstress zit veel dieper en de oplossing is vaak helemaal niet bij de individuele medewerker te vinden, maar op team- en organisatieniveau. De Week van de Werkstress neigt naar symptoombestrijding.

Neem deel aan ons webinar

Hoe pak je dat dan wel aan, het verlagen van werkstress in jouw team(s) of organisatie? Lifeguard helpt je graag. Om te beginnen met een inspirerend en interactief webinar voor HR(BP) en leidinggevenden: ‘Bied werkstress het hoofd’. Hierin delen we een aantal belangrijke trends en wetenschappelijke inzichten met je, gevolgd door praktische handvatten om de veerkracht van jouw medewerkers en teams duurzaam te verhogen. Met onze 20 jaar kennis en ervaring weten wij precies wat er vooral wel en niet werkt om werkdruk goed aan te kunnen. Hoe belangrijk verbinding, en een veilig en goed functionerend team zijn bijvoorbeeld.

Webinar 'Bied werkstress het hoofd'

Meld je aan!

Neem live deel aan het webinar wanneer het jou uitkomt: de ontbijtsessie op 21 november of de lunchsessie op 29 november.

Of krijg kosteloos advies

Mochten beide webinar datums je niet uitkomen, dan is het altijd mogelijk een kosteloos adviesgesprek aan te vragen over hoe je de werkstress binnen jouw teams kunt verlagen.

Meteen starten met het verlagen van de werkstress?

Wij hebben een programma samengesteld dat de veerkracht in teams meetbaar en aantoonbaar verhoogt en daarmee de werkstress duurzaam verlaagt. Dit programma is gebaseerd op onze jarenlange ervaring en bewezen wetenschappelijke modellen. Onze ervaren teamcoaches hanteren hierbij altijd een persoonlijke aanpak en spelen in op de specifieke behoefte die bij jouw organisatie en het team leeft. En onze projectleiders zorgen er graag voor dat het programma je weinig tijd kost.

 

Opbouw van het programma:

 

Energiemanagement

De eerste sessie (in teamverband) geeft de deelnemers grip op de eigen energiebalans met verhelderende inzichten en concrete handvatten.

Teamsessies: Verbinding en gemeenschappelijk doel

Met de Lifeguard Energy Matrix brengen we de teamenergie in kaart, wat resulteert in een Net Vitality Score (de NVS). Met dit inzicht als basis, werken we in drie teamsessies samen aan een stevige grond voor een vitaal en veerkrachtig team, waarbij vertrouwen, verbinding en een gemeenschappelijk doel belangrijke pijlers zijn.

Leiderschap: Inzicht en toepasbaar advies

In twee persoonlijke coaching sessies deelt de teamcoach observaties uit de teamsessies met de teamleider en helpt deze met inzicht en toepasbaar advies om het team optimaal te ondersteunen in dit proces en de toekomst.

Interesse?

Heb je interesse of wil je meer weten? Vul dan snel dit formulier in: