Vitale team

Vitale teams werken efficiënt samen. Met gemeenschappelijke doelen, in een sfeer van vertrouwen.

Wat is een vitaal team?

Bestaat een vitaal team uit vitale individuen? In onze visie bestaan succesvolle teams uit mensen die het beste van zichzelf kunnen laten zien. Vanuit een onderling gevoel van vertrouwen en verbondenheid en omdat ze een gezamenlijk, betekenisvol doel hebben. High performance teams kenmerken zich door positieve energie en daadkracht.

High performance teams en vitaliteit

Lifeguard helpt teams om hun vitaliteit en energie te verbeteren, met teamcoaching en teamtrainingen.

Twee modellen liggen hieraan ten grondslag. Met de Lifeguard Energy Matrix brengen we de teamenergie in kaart, resulterend in een Net Vitality Score (de NVS). De Lifeguard Teamdiamant is een model met zes factoren die bepalend zijn in hoeverre een team duurzaam succesvol en bevlogen kan werken. Het is door ons ontwikkeld op basis van literatuur en ervaringen van onze teamcoaches. Onze Lifeguard Teamdiamant legt een unieke basis voor vitale, high performance teams

Vitale teams in de praktijk

Teamcoaching

Met teamcoaching helpen we teams om duurzaam beter te presteren. Door het bieden van inzicht en kennis, en het faciliteren van ‘een goed gesprek’ tussen de teamleden. De coach begeleidt het proces, het team doet het uiteindelijk zelf. Bepaalt zelf de acties om vooruit te komen, en gaat daarmee aan de slag. Doordat iedereen zich committeert, realiseer je echte veranderingen. Onze teamcoachingstrajecten kenmerken zich door een gedegen aanpak met verschillende onderdelen, over een periode van enkele maanden. Daardoor kunnen we ons richten op duurzame gedragsverandering.

Teamtraining

Wil je liever stap-voor-stap beginnen? Korte interventies zijn ook mogelijk, in de vorm van een teamtraining. Een unieke teamtraining is ‘Creating a supportive environment’, gericht op het vergroten van wederzijds vertrouwen en het geven van steun in verschillende situaties. Ook voor trainingen met een teambuilding karakter kun je bij Lifeguard terecht, denk aan ‘Play to Perform’ of een ijsbad-challenge. Wij helpen je graag een keuze te maken, passend bij de doelstelling van het team.