Vitaliteitstrainingen

Met trainingen van Lifeguard inspireren we deelnemers en zetten hen aan tot duurzame gedragsverandering.

Informeren en inspireren

Onze trainingen voor vitaliteit worden verzorgd door diverse specialisten met een rijke ervaring in hun vakgebied. Het doel van een training is om deelnemers te informeren en inspireren over een thema en daarmee gedragsverandering te stimuleren. Vitaliteitstrainingen zijn los in te zetten of als onderdeel van een vitaliteitsprogramma. Onderstaand onze populairste trainingen. Zie ook onder Digitale diensten.

Mentale kracht

Jouw mentale kracht bepaalt grotendeels het succes bij aanpassingen in jouw leefstijl. Je weet best wat beter kan, maar hebt behoefte aan meer grip op je gedrag. Na de booster ben je beter in staat je aandacht te richten op jouw vitale doelen en ga je beter met afleidingen om. Het helpt je om patronen te doorbreken en positieve rituelen in te bouwen. Deze workshop biedt inzichten en handvatten om jouw zelfbeheersing en mentale kracht te vergroten.

Stress & herstel

Doel van de workshop Stress & Herstel is te leren hoe je beter om kunt gaan met stress. Wat is stress, hoe werkt dit fysiologisch en neurofysiologisch? Wat zijn de voordelen van stress, en wat maakt stress op momenten ook functioneel? Hoe kun je signalen herkennen bij jezelf en bij collega’s en wat is je eigen invloed op de ervaren stress en stressreacties? Je krijgt inzicht in je eigen stressbalans en tips ter verbetering hiervan.

Energiemanagement

Voortdurend goed presteren vergt niet alleen een hoog intellectueel niveau, maar ook een sterke fysieke conditie en goede sociale capaciteiten. Enerzijds wordt de werkdruk steeds groter, anderzijds wordt er ook sociaal steeds meer gevraagd. Op de werkvloer is het daarom van groot belang om bewuster om te gaan met je dagelijkse energie, zowel fysiek als emotioneel en mentaal. Deze inspirational is een eerste kennismaking met de principes van goed energiemanagement.

Slaap

Gedurende ons leven slapen we zo’n 30% van de tijd. Wat is slapen eigenlijk en waarom besteden we er zoveel tijd aan? Slaap is van essentieel belang voor onze gezondheid en welzijn. Het uitgangspunt van deze workshop is de rol van slaap in het effectief managen van fysieke, mentale en emotionele energie. De workshop laat zien wat slaap is en waarom een goede nachtrust zo belangrijk voor ons is. Slaap jij wel voldoende? Herken je bij jezelf de effecten van slecht slapen?

Creating a supportive environment

Deze vitaliteit training richt zich met name op de sociale steun die je kan en wil ontvangen op het moment dat je niet optimaal presteert. De deelnemers werken aan versterking van de solidariteit binnen het team en het vergroten van wederzijds vertrouwen. Tenslotte worden deelnemers gestimuleerd om over te gaan tot concrete acties en ontvangen zij praktische handvatten die direct in de praktijk kunnen worden toegepast.