ING

ING

Vakmanschap en werkgeluk zijn de belangrijkste thema’s in de huidige cao van ING. Vooral de nadruk op het thema ‘werkgeluk’ is opvallend. Alexander Stolze, Lead Health & Wellbeing Benelux, vertelt waarom zijn organisatie investeert in het welzijn van medewerkers. “Wij zijn een purpose-driven bank. Ons doel is ‘to empower people to stay a step ahead in life and in business’. Dat betekent dat we voorop willen lopen in onze dienstverlening en bankieren bij ING gemakkelijk en toegankelijk willen maken. Om dit te kunnen bereiken hebben we fysiek en mentaal fitte vakmensen nodig. Zij zijn de ambassadeurs van ons merk, zij zijn bepalend voor een goede dienstverlening aan onze klanten. We vragen veel van medewerkers: onze organisatie is continu in beweging door veranderingen in de bancaire sector. En de pensioenleeftijd stijgt in Nederland, dus we werken langer door. We willen collega’s daarom helpen nieuw gedrag aan te leren dat bijdraagt aan veerkracht, welzijn en prestaties.“

‘Op het thema wellbeing werkt ING al jaren samen met Lifeguard’

“In co-creatie met ING ontwikkelde Lifeguard het WQ-programma (WQ staat voor ‘Wellbeing Quotient’). Een succesvol vitaliteitsprogramma rond de pijlers Eat, Move, Sleep en Relax. Het programma is inmiddels gevolgd door 6.500 collega’s in meerdere landen. Ook verzorgt Lifeguard een deel van ons onboardingprogramma en individuele coaching. Onlangs zijn we een meerjarig samenwerkingsverband aangegaan met Lifeguard en arbodienst Cohesie om wellbeing naar een nog hoger niveau te krijgen. Vanaf 2020 verzorgt Lifeguard ook een deel van ons internationaal leiderschapsprogramma. Hiermee willen we een omgeving en cultuur creëren die onze medewerkers nog meer gaat verleiden om met vitaliteit aan de slag te gaan en te werken op een manier die ze in staat stelt om duurzaam de beste prestaties te leveren voor onze klanten.”

Impactvolle samenwerking op maat

“Lifeguard denkt mee met onze integrale Wellbeing aanpak. Van analyse en strategieontwikkeling, tot teaminterventies en zakelijke klantevenementen, inclusief uitvoering op grote schaal. Met Lifeguard hebben we een partner die in staat is om de dienstverlening helemaal af te stemmen op de wensen van ING. Een impactvolle samenwerking op maat!”