De Lifeguard 5: Bedrijfsopbrengsten van vitaliteitsprogramma’s

Een goed doordachte en stevig verankerde vitaliteitsaanpak vergroot het succes van een onderneming. Hoe?

1. Kostenbesparingen

Vitaliteitsprogramma’s leveren simpelweg geld op. Door hogere productiviteit, minder uitval en lager verzuim kan al snel veel geld bespaard worden. Zo stelde Waternet vast 2,4 miljoen euro bespaard te hebben als gevolg van een snel gedaald ziekteverzuim.

2. Veranderingsbereidheid

Mensen leren om te gaan met de snelle, complexe en onvoorspelbare omgeving waarin ze werken. Zakenbank Kempen & Co zag een ingrijpende herstructurering verrassend soepel verlopen als direct gevolg van een intensief trainingsprogramma van haar medewerkers.

3. Klantgerichtheid

EY constateerde dat vitalere medewerkers een energiekere en positieve uitstraling hebben op klanten. Op die manier werkt vitaliteit direct door in de net promotor score van uw organisatie.

4. Duurzame inzetbaarheid

Verbeterd energiemanagement leidt direct tot verlaging van verzuim en uitval, en daardoor tot duurzamere inzetbaarheid van mensen. IT-bedrijf Macaw stelde vast dat het verzuim van deelnemers aan het vitaliteitsprogramma ‘Energy 20|20 met meer dan 50% daalde, blijvend.

5. Beter leiderschap

De belangrijkste taak voor een modern leider is het managen van de energie in zijn organisatie. Dat begint met inzicht in het eigen prestatievermogen en gaat van daaruit over het direct vergroten van het potentieel van de gehele organisatie. Nyenrode University heeft ‘vitaal leiderschap’ daarom integraal onderdeel gemaakt van hun New Board Program.

Sep Visser is commercieel directeur bij Lifeguard en verantwoordelijk voor het brede scala aan klanten dat Lifeguard heeft. Hij wil met Lifeguard meebouwen aan een energiek, vitaal en veerkrachtig Nederland.


Wil je op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen van Lifeguard? Meld je dan aan voor de 10-wekelijkse Lifeguard update!