Teamcoaching van Lifeguard bracht de energie en verbinding weer terug

Sander Roggeveen, Unitmanager van een klantcontactteam bij een grote verzekeraar, is enthousiast over het NVS teamtraject van Lifeguard: “Het traject heeft ervoor gezorgd dat de samenwerking in het team nog beter is geworden. Mensen zijn energiek, bereid om elkaar te helpen en de cultuur binnen het team is erg goed.”

Net Vitality Score (NVS) verbeteren

Sander is sinds februari 2020 leidinggevende van het team, bestaande uit 24 personen. Zijn ambitie bij de start van het traject was om de energie en sfeer in het team te verbeteren, met aandacht voor verbinding, vertrouwen en eigen verantwoordelijkheid. Met een ‘supportive’ cultuur waarin niet alleen ruimte is voor inhoudelijke feedback, maar waar medewerkers elkaar ook aanspreken op gedrag en competenties. Sander: “Ik schrok van de uitkomst van een eerdere energiemeting – de Net Vitality Score was erg laag. Gedurende het jaar ben ik met het team aan de slag gegaan en dat zorgde voor positieve ontwikkelingen. Om deze ontwikkelingen een boost te geven en nog meer als team te gaan werken, heb ik Lifeguard ingeschakeld.”

Sterkere binding in het team

Sander kan andere teams de coaching van harte aanbevelen: “Het traject met Lifeguard heeft ervoor gezorgd dat de samenwerking in het team nog beter is geworden. Hoewel feedback geven een ontwikkelpunt blijft, is dit voor het team wel makkelijker geworden door de relevante tips en praktijkvoorbeelden die we hebben gekregen. De heldere kijk van de teamcoach was hierbij erg prettig. Teamleden waren al bereid elkaar te helpen, maar door het teamtraject is dat alleen nog maar versterkt. Ook vanuit huis weten ze elkaar nu goed te vinden.”