Macaw verhuist naar vitaal kantoor

Macaw wil het meest vitale IT-bedrijf van Nederland zijn. Vitale medewerkers zijn daarvoor essentieel. Om dat te bereiken werkt Macaw niet alleen samen met Lifeguard, er wordt nu ook gewerkt in een nieuw en vitaal bedrijfspand. Het is gebouwd op basis van ‘cradle-2-cradle’ principes over duurzaamheid en de laatste inzichten over een inspirerende, gezonde en productieve werkomgeving.

Voor Ronald van Es, CFO van Macaw (viervoudig ‘Beste werkgever van Nederland’ volgens NRC), was dit een logische stap in het streven de best mogelijke werkgever te zijn, met een werkomgeving waarin collega’s ‘de beste versie van zichzelf’ kunnen zijn.
Medewerkers kunnen de plek en setting kiezen die het beste past bij het werk dat ze op dat moment willen doen. Door de indeling wordt beweging, ontmoeting en samenwerken op een natuurlijk wijze gestimuleerd. Stoelen en tafels zijn volledig instelbaar, zodat je ook staand kunt werken en er zijn ‘re-energize’ ruimtes om je terug te trekken. Cateraar Hutten is geselecteerd om groen, gezond en verantwoord eten van eigen bodem te serveren in de mooie open keuken. En ook de akoestiek van elke ruimte, een overvloed aan (dag)licht en frisse lucht draagt bij aan de energie van de medewerkers.

Ronald van Es: “Het nieuwe pand moet aantoonbaar bijdragen aan de vitaliteit, creativiteit, productiviteit, trots en het geluk van onze medewerkers. We doen daarvoor verschillende metingen. Het mooiste resultaat? Onze medewerkers gaan met meer energie naar huis dan waarmee ze ’s ochtends aankomen.”

Benieuwd wat Macaw heeft bereikt met het vitaliteitsprogramma van Lifeguard? Lees de klantcase.