De Lifeguard 5: Ingrediënten voor een vitaal bedrijfsrestaurant

Gezond eten tijdens een werkdag leidt tot meer energie en vervolgens tot betere prestaties op de werkvloer. 5 punten om mee te starten.

1: Subsidieer gezonde voeding

Uit onderzoek blijkt dat prijs een sleutelrol speelt in de besluitvorming voor al dan niet kiezen voor de gezonde optie. Maak gezonde voeding aantrekkelijker door het scherper te prijzen.

2: Visie op gezond leven

De bedrijfscateringmarkt liep terug van €1,83 miljard in 2008 tot €1,56 miljard in 2015. Enkele cateraars bleven groeien. De reden: de overtuiging dat gezonde voeding zorgt voor fitte en gelukkige medewerkers. Deze overtuiging is gelijk aan die van Google dat gezonde, gelukkige en productieve medewerkers nastreeft.

3: Verse en gevarieerde salades

Een salade met veel groente, eiwitten (vlees, vis, ei, peulvruchten) en minder koolhydraten (pasta, aardappel) voorkomt de ‘middagdip’ en houdt je langer gefocust. Het is lekker en gezond. Bingo!

4: Verse soep

Soep gemaakt van verse ingrediënten voldoet aan alle criteria. Het is goedkoop, eenvoudig te maken, vullend en duurzaam. Het is ook een perfecte middagsnack, hoewel veel mensen die nog vaak links laten liggen. Weg met de automaatsoep om 4 uur!

5: Geen suiker

Wanneer je eet om te presteren, kies dan voeding die het suikerniveau stabiel houdt. Voeding met veel (toegevoegde) suikers veroorzaakt bloedsuikerschommelingen en heeft een negatieve impact op je focus. Natuurlijke vervangers zoals fruit, groente, eieren, noten en yoghurt zorgen voor een stabielere bloedsuikerwaarde en hogere productiviteit.

Vardit Kohn is de voedingsexpert bij Lifeguard. Ze heeft een passie voor de kracht van gezonde voeding en de effecten op prestaties. Ze helpt klanten bij het trainen van medewerkers en geeft catering advies.


Wil je op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen van Lifeguard? Meld je dan aan voor de 10-wekelijkse Lifeguard update!