Onze trainer Maarten Tjallingii rijdt met Thijs Al de Cape Epic

Voormalig mountainbikers, en concurrenten, Thijs Al en Maarten Tjallingii rijden als team Epic Allies de ultieme mountainbike meerdaagse in Zuid-Afrika. De Cape Epic is zondag 20 maart gestart in de omgeving van Kaapstad en finisht op 27 maart in Val de Vie met als hoogtepunt de etappes door mountainbike walhalla Stellenbosch. Al en Tjallingii strijden van 20 tot 27 maart met mountainbike legendes Christoph Sauser en Karl Platt om de blauwe Masters trui. In 2019 werd Maarten al 3e in de Masters categorie samen met Erik Dekker. Voor Thijs is het zijn eerste deelname.

Team Epic Allies

Foto: Patrick Dorré www.pjfilm.nl

In 2004 streden Thijs Al en Maarten Tjallingii nog als professioneel mountainbikers tegen elkaar om een deelnamebewijs voor de crosscountry-mountainbikewedstrijd op de Olympische Spelen in Athene. Nu zijn de voormalig concurrenten met elkaar op pad in Zuid-Afrika als ‘Epic Allies’. De naam van de tweemansformatie danken ze aan hoofdsponsor IBS Capital Allies, die bondgenootschap centraal heeft staat. Met de Trek Supercaliber 9.8 kunnen de mannen vertrouwen op een kampioenswaardige fiets.

Cape Epic 2022

Wat de Tour de France voor wielrenners is, is de Cape Epic voor mountainbikers. Deze tocht van 657 kilometer en 17.250 hoogtemeters in 8 dagen en 7 etappes is episch en staat te boek als één van de zwaarste off-road wedstrijden. De zomerse omstandigheden in Zuid-Afrika, de trails in combinatie met de hitte maken deze ronde episch.

Het parcours

Anders dan andere jaren is de Cape Epic dit jaar niet op de Tafelberg gestart, maar landinwaarts vanaf Lourensford Wine Estate.  Vanaf de eerste etappe kunnen de renners rekenen op flink wat hoogtemeters. Zo was de eerste etappe van 92 km, door de Hottentots Holland Mountains, al goed voor 2.850 hoogtemeters. Daarna verplaatste de Epic zich richting Greyton, een berg- en rotsachtige omgeving. Dit is tevens het decor voor de langste etappe van 128km. De finale zal verreden worden rondom mountainbikemekka Stellenbosch – locatie van openingswedstrijd van de 2018 mountainbike wereldbeker.

Samenwerking

Al en Tjallingii streven ernaar om het beste in elkaar naar boven te halen deze ronde. Hiermee hopen ze een gooi te doen naar podium bij de Masters. Waar voor velen het motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ geldt, hebben de Epic Allies nog voldoende ambitie. Hierin staat goede communicatie, bondgenootschap en plezier voorop.

 

Te volgen op:

Instagram: @capeepic www.cape-epic.com
Instagram @epicallies @mptjallingii @thijsal
Facebook @epicallies Maarten Tjallingii Thijs Al