Lifeguard boeken top 5

Met de zomervakantie in het vooruitzicht, kan je misschien nog wat leestips gebruiken. Deze boeken kunnen we van harte aanbevelen:

Oermens 2.0 – Mikkel Hofstee

Oermens 2.0 laat zien dat we niet zijn gemaakt voor de moderne manier van leven. Onze prachtige oeroude genen worstelen met de hedendaagse verleidingen. En daar worden we doodongelukkig van. Stress, in de oertijd onze reactie op gevaar, is nu een van de grootste killers. Want we staan altijd ‘aan’. Maar er is hoop! Als we de holbewoner in onszelf herontdekken en een prominentere plek geven in ons leven. Oermens 2.0 is een pleidooi voor dichter bij onze natuur komen. En om de vooruitgang voor ons te laten werken. Oermens 2.0 is geschreven door Mikkel Hofstee, CEO van Lifeguard.

Fully Charged – Heike Bruch & Bernd Vogel

Onze persoonlijke vitaliteit kunnen we meten en actief managen, zodat we duurzaam beter presteren. Maar ook de energie in een organisatie is meetbaar, beïnvloedbaar én bepalend voor de resultaten. Fully Charged geeft belangrijke inzichten in de energie binnen een bedrijf. Is die energie positief of negatief? Wat kun je doen om de energiehuishouding te verbeteren? En hoe maak je je bedrijf vitaler voor nog betere prestaties? Fully Charged is een belangrijke inspiratiebron voor Lifeguard, onze Lifeguard Energy Matrix en Lifeguard Energy Scan.

The Healing Self – Deepak Chopra & Rudolph E. Tanzi

In The Healing Self beschrijven Deepak Chopra en Rudolph E. Tanzi het nieuwste onderzoek naar de verbinding van lichaam en geest, lichaam en genen, lichaam en immuniteit. Met een 7-daags actieplan voor een gezonde levensstijl, zodat je meteen aan de slag kunt met je eigen zelfhelend vermogen. Want de verantwoordelijkheid voor je gezondheid ligt bij jezelf, aldus de schrijvers. Ook verkrijgbaar in Nederlandse vertaling onder de titel Het Zelfhelend Vermogen.

Ego is the Enemy – Ryan Holiday

Confronterend en een mooie uitdaging voor op vakantie; alleen al de titel nodigt uit tot goede gesprekken over ego en hoe dat mensen en organisaties in de weg zit om wendbaar en nederig te blijven. Ego is the Enemy is verdeeld in drie delen: Aspire, Succes en Failure. Elk weer opgeknipt in behapbare onderdelen, met Holidays voorliefde voor het stoïcisme als rode draad. Op een aantrekkelijke manier laat hij je met herkenbare voorbeelden nadenken over het leven in nu of later, met passie of purpose, in werk of privé en met de nadruk op proces of resultaat. Gelardeerd met mooie anekdotes over succes en de fase die daarop volgt. Soms is Ego is the Enemy wat pittig en diep, maar het is onze absolute aanrader voor in het vliegtuig, op het strand, op het terras of gewoon thuis op de bank.

The Mind of the Leader – Rasmus Hougaard & Jacqueline Carter

77% van de leiders denkt dat ze hun medewerkers goed betrekken bij beleid en de gewenste uitvoering. Terwijl 88% van de werknemers vindt dat hun leidinggevende onvoldoende betrokken is. Hoe faciliteer je als leidinggevende betekenis, voldoening en geluk voor ‘jouw’ mensen? The Mind of the Leader concludeert dat organisaties en hun leiders niet tegemoetkomen aan basale behoeften als betekenis, purpose, connectie en écht geluk. Om dit groeiende gat te dichten moeten medewerkers centraal staan bij de strategiebepaling. En kunnen leidinggevenden niet zonder mindfulness, onbaatzuchtigheid en compassie.