To eat or not to eat? That is the question

Over geen enkel gezondheidsonderwerp wordt zo veel geschreven als over voeding en lopen de (wetenschappelijke) standpunten zo uiteen. Wat kan je nu wel of niet eten? ‘Natuurlijk voedsel is ongezond’ stond er boven een krantenartikel waar hoogleraar voedingstechnologie Tiny van Boekel aan het woord wordt gelaten. Hij geeft aan dat er “met E-nummers en bewerkt […]

Onze voedingspecialist in actie op Food Revolution Day

Vardit Kohn, natural nutritionist van Lifeguard, gaf een kookworkshop tijdens Food Revolution Day, een initiatief van Jamie Oliver. Deze dag staat in het teken van samen koken en genieten van gezond en lekker eten. Daarmee wil Jamie mensen over de hele wereld met elkaar verbinden en inspireren. De Food Revolution Day in Nederland vond plaats […]

Is Generatie Y softer of de wereld harder?

Een eerste huis kopen. Check! Een leuke partner. Check! Werkloos raken. Check! Je eigen bedrijf starten. Check! Een burn-out krijgen. Check. Afgebrand zijn voor je dertigste misstaat zo langzamerhand niet meer in het rijtje life-events. Van de 25- tot 34-jarigen had bijna 17% in 2014 burn-outklachten, waar het gemiddelde op 14% ligt. In diezelfde leeftijdsgroep […]

Het wonder van de politie

Vorige week kondigde Gerard Bouman, korpschef van de politie, zijn vertrek aan. Ik citeer uit zijn blog. “Om mij heen heb ik gezien hoeveel roofbouw de vorming van één korps op collega’s heeft gepleegd. Mij gaat het ook niet in de kouwe kleren zitten. Het zijn de zwaarste vijf jaar uit mijn hele loopbaan. Het […]

Minder doen, meer presteren

Je wilt de beste prestatie leveren; voor jezelf, voor de klant, voor je gezin, voor het team. En daar wil je je maximaal voor inzetten. Helaas leidt maximale inzet vaak niet tot maximaal presteren. Integendeel, maximale inzet leidt makkelijk tot suboptimale prestaties, en mogelijk zelfs tot contra-produktiviteit. Wanneer we optimaal willen presteren moet er vaker een tandje af […]

1 2 17 18