Vitaliteit meten

Door vitaliteit te meten, krijg je een beter inzicht in de gezondheid en energie van jouw organisatie.

Een goede vitaliteit is erg belangrijk voor een organisatie. Maar hoe kun je vitaliteit meten? Dit is een vraag die veel HR managers of directeuren stellen. Door vitaliteit te meten, krijg je namelijk een beter inzicht in de gezondheid en energie van jouw organisatie. Lifeguard is dan ook jouw partner als het gaat om vitaliteit meten! We lichten je graag toe hoe we dat doen.

Wat is vitaliteit en hoe is het te meten?

Vitaliteit omvat alle activiteiten om een vitale organisatie te creëren waarin medewerkers, leiders en teams plezier hebben een optimaal presteren. Een vitale organisatie heeft betrokken medewerkers, bevlogen leiders en goed samenwerkende teams. Maar hoe kun je nu eigenlijk vitaliteit meten? Bij Lifeguard maken we gebruik van een aantal handige methoden, waarmee je de vitaliteit van jouw organisatie kunt meten. Deze lichten we hieronder kort toe:

Tools

Net Vitality Score

Met de Net Vitality Score meet je de collectieve energie binnen je organisatie, afdeling of team. Het maakt energie in je organisatie meetbaar en stuurbaar. De Net Vitality Score biedt inzicht in de mate van energie (veel of weinig) en de ‘richting’ van de energie (positieve of negatieve energie). Deze matrix wordt opgesteld aan de hand van een korte vragenlijst die medewerkers invullen. De meting is laagdrempelig, waardoor deze frequent uitgevoerd kan worden en dient als KPI in je dashboard.

PMO

PMO is een goede interventie om vitaliteit te meten. PMO is afkorting voor periodiek medisch onderzoek. Wij noemen dit healthcheck. Dit onderzoek brengt de gezondheidsrisico’s van je medewerkers in kaart. Hierbij wordt gekeken naar zowel de privésituatie, de werksituatie als de leefstijl van een medewerker. Het aanbieden van een PMO is bovendien ook verplicht volgens de Arbowet. Daarentegen is de deelname op vrijwillige basis. Een PMO van Lifeguard bestaat uit het invullen van enkele (online) vragenlijsten en enkele fysieke testen en een gesprek met een coach. Na afloop van het PMO ontvangt de werkgever een rapport op organisatieniveau.

Vitaliteit KPI

Wil jij een veerkrachtigere organisatie met meer energie? Dan helpt Lifeguard jou graag bij deze vitaliteit KPI! Zo vinden wij namelijk dat onze inzet moet bijdragen aan de bedrijfsdoelstellingen van de klant. Wij zorgen ervoor dat je medewerkers wendbaarder, weerbaarder en alerter worden, waardoor de vitaliteit wordt verbeterd. Zo kunnen je medewerkers duurzaam presteren, zowel nu als in de toekomst.

Vragen? Neem contact met ons op!

Heb je vragen over vitaliteit meten of wat wij kunnen betekenen voor jouw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken graag mee met jouw situatie en voorzien je van passend advies over hoe jij de vitaliteit van je organisatie kunt verbeteren.