Het stokje overdragen

Bij de estafette binnen de atletiek geef je het stokje door. Dat moet gebeuren in een wisselvak van 20 meter. Wordt het stokje te vroeg of te laat overhandigd, dan word je gediskwalificeerd. In december heb ik het leiderschapsstokje overgedragen aan mijn zeer gewaardeerde collega Joost Kok. Ik denk dat ik op de atletiekbaan gediskwalificeerd zou zijn. Dat stokje heb ik namelijk wat te lang vastgehouden – 21 jaar wel te verstaan.

Mijn bedoeling was ooit 7 jaar, maar ja, toen hadden we de financiële crisis en kon ik voor mijn gevoel niet weg. Vervolgens nam ik 14 jaar als limiet, maar toen was er weer een andere reden om het niet te doen. Nu, na 21 jaar, kon het eigenlijk ook niet voor mijn gevoel, maar ben ik aangemoedigd om het wel te doen. En ik moet je zeggen, ik had het echt 7 jaar eerder moeten doen. Leiderschap moet gewoon zo nu en dan ververst worden. Dat geeft ruimte en nieuwe energie. Goedbedoeld ging ik steeds minder ruimte aan de organisatie geven. Ik merk dat ik me in mijn nieuwe rol, in goed Nederlands ‘business development’, weer veel vrijer beweeg en dat het me meer energie geeft. Ik heb ook gemerkt dat ik echt minder druk ervaar; blijkbaar voel je je als CEO toch erg betrokken en verantwoordelijk en dat eist ongemerkt zijn tol.

Het doorgeven van het stokje kan op twee manieren: de aangever kan de stok via een neerwaartse beweging in de hand van de aannemer plaatsen, dit is de zogenaamde Amerikaanse greep, of de aangever kan de stok via een opgaande beweging in de hand van de aannemer leggen, dit heet de Franse greep.

Ik kies voor de Franse variant. Niet met ‘de Franse slag’, maar omdat dit volgens mij correspondeert met de Angelsaksische waarden die belangrijk zijn in de manier waarop wij met elkaar werken in Europa. Daarnaast symboliseert die opwaartse beweging voor mij de verdergaande groei van Lifeguard, onder nieuw leiderschap. Veel succes gewenst Joost! En beste klanten, als u wat te ‘business developen’ hebt op het gebied van inzetbaarheid, verzuim, verloop, teamontwikkeling en/of leiderschap, dan kom ik graag langs voor een kopje koffie.