Mijn perfecte 24 uur (maar niet 7 dagen per week!)

Door je dagen bewust in te delen, en met name je rustmomenten goed te plannen, kun je er voor zorgen dat je optimaal presteert op je werk en ook nog een leuke partner, ouder en vriend bent. Zo ziet een ideale dagindeling er voor mij uit:

Om 22.00 uur ga ik in bed liggen en na een half uurtje lezen val ik in een diepe slaap, omdat ik veel buiten ben geweest die dag. De volgende ochtend sta ik om 6.00 uur op, ga naar de wc, drink een glas water, en werk tot een uur of half 8. Mijn vrouw gaat om 7.15 uur weg en ik ontbijt met de kinderen, die allemaal tussen 7.50 en 8.15 uur weg gaan. Ik lees de krant en ga thuis nog wat werken tot een uur of 10, waarbij ik mijn telefoon uit heb staan. Ik doe aan ‘intermittent fasting’ waarbij ik 2 dagen in de week aanzienlijk minder eet dan normaal. Dus vanochtend wat thee met citroen en gember. Om 10.00 uur douchen, aankleden en dan rond 11.00 uur een meeting op kantoor of in het land. Idealiter heb ik 2 tot 3 goede meetings met klanten of intern op een dag, niet meer. Als het lukt, lunch ik op kantoor, met een goede salade. Om 16.00 uur, vóór de files rijd ik naar huis, zie de kinderen, doe wat boodschappen en ga daarna nog even aan de slag, zo tussen 17.00 en 19.00 uur. Het is maandag, één van de kinderen kookt, dus dat is makkelijk en leuk. Na het eten nog een wandeling, krant lezen, de kinderen overhoren en/of met elkaar praten en dan naar boven.

Hmm, wel een beetje saai, deze ideale 24 uur. Voor mij prima als ik dat 2 dagen in de week zo kan doen. Dat geeft me voldoende rustmomenten om de andere dagen wel een wat vollere agenda te hebben, en allerlei verplichtingen en leuke sociale contacten. Dus ook hier ‘intermittent fasting’: 2 dagen saai en degelijk, 4 tot 5 dagen iets meer het gas erop!