Hybride werken: fit for the hybrid job

Een serie inspiratiesessies over persoonlijk energiemanagement in een hybride werksituatie

Vitaal hybride werken – thuis & op kantoor

Click here for English version

We mogen weer naar kantoor! Fijn voor de verbinding en het werkplezier. Maar we blijven ook deels thuis werken. Een combinatie van thuis en op kantoor werken (hybride werken) zou ‘the best of both worlds’ moeten bevatten. Lifeguard helpt uw ​​medewerkers om ook in de nieuwe situatie vitaal en veerkrachtig te blijven, door ze te leren hun persoonlijke energie goed te managen. We hebben hiervoor een serie van 5 inspiratiesessies ontwikkelt.

Energie door de dag heen

Na een periode van gedwongen thuiswerken, bewegen we toe naar een combinatie van thuis en op kantoor werken. Persoonlijk leiderschap, veerkracht en energiemanagement moeten er voor zorgen dat we optimaal uitgerust zijn voor de eisen die in deze nieuwe situatie aan ons gesteld worden. Het zal je energie kosten om weer te wennen aan onder meer reistijd en de prikkels op kantoor. Offline werken wordt vanaf nu afgewisseld en soms gecombineerd met online werkzaamheden. Belangrijk om met je team te bedenken welke manier van werken en communicatieregels goed voor jullie gaan werken. Het biedt je ook de kans om het goede van de afgelopen periode te behouden en nieuwe vitale gewoontes te ontwikkelen. In de sessies is ruimte voor reflectie en geven we praktische modellen en inzichten.

Het resultaat

De serie laat mensen reflecteren over hun persoonlijke energiemanagement. Deelnemers worden uitgedaagd om hun gedrag effectief aan de nieuwe situatie aan te passen en nieuwe routines te implementeren, waardoor ze met meer focus en energie kunnen werken.

5 inspiratiesessies

In de serie (1 uur per sessie) gaan we dieper in op vijf onderwerpen:

Energiemanagement: Energie herkennen en managen

Het doel van deze sessie is om mensen te laten nadenken over hun eigen levensstijl en vervolgens te handelen; hoe kun je duurzame gewoonten creëren in je hybride werksituatie, zodat je vitaal blijft? We laten je reflecteren op je huidige gedrag, het gewenste gedrag, en activeren je om de obstakels aan te pakken en verandering teweeg te brengen om zo een duurzamere manier van leven op te bouwen.

Beheers je stressoren

Omschakelen naar een nieuwe werksituatie levert spanning op. We bespreken wat stress is, en hoe het fysiologisch en neurofysiologisch werkt. We vergroten je bewustzijn van signalen om chronische stressbelasting te herkennen en activeren mogelijkheden om een optimale stressbalans te creëren.

Brein in balans

Hybride werken betekent verandering en onzekerheid. Hoe kun je je brein trainen om positief te blijven of te worden? In deze sessie kom je meer te weten over de manier waarop je brein functioneert en leer je een vijfstappenaanpak om een positieve mindset te behouden.

Opladen thuis en op het werk

Hoe zorg je, zeker nu je ook weer naar je werk gaat, voor meer en effectievere herstel-momenten? Veel mensen hebben moeite met het nemen van momenten van ontspanning en rust. Het lijkt vaak meer lonend voor mensen om door te werken dan om pauzes te nemen. Soms ontbreken de kennis en vaardigheden om een (functioneel) herstelmoment te organiseren. Maar soms denken we er ook gewoon niet over na, omdat de stroom van de dag ons prikkelt om door te werken in plaats van stil te staan en een pauze te nemen. In deze sessie reflecteren en handelen we naar beide; creëer meer motivatie om pauzes te nemen, en leer hulpmiddelen om de effectiviteit van de pauzes zelf te vergroten.

Focus en prestatie

De omstandigheden waaronder we werken gaan of zijn wederom veranderd, en voor velen van ons is het zelfs een grotere uitdaging om focus te creëren of te behouden. Op kantoor komen er veel prikkels op je af en je hebt ook weer te maken met reistijd. In deze sessie gaan we in op het thema focus; hoe kun je je aandacht richten, hoe herken je afleiding, hoe kan je je hersenen trainen om je focusvermogen te vergroten en hoe houd je je focus onder druk?

Uw mensen in staat stellen om zich te versterken?

Wil je meer informatie over hybride werken en/of onze sessies? Neem contact op met Saskia van Dijk: 06-48101627 of saskiavandijk@lifeguard.nl