Navigating in a new reality

Veerkracht is een belangrijke eigenschap van de mens. Het helpt ons in stormachtige tijden en versterkt ons in tijden dat het goed gaat. Zelf heb je veel invloed op je veerkracht en dus grip op hoe het met je gaat. In deze rubriek delen experts hun inzichten en geleerde lessen over veerkracht met de relaties van Lifeguard. Het zijn mensen met bijzondere verhalen of posities. Iedere maand sturen we je een kort filmpje waarin Martin Hersman in gesprek gaat met een van hen. Laat je inspireren!

September: Colette Cloosterman - Jumbo

Dit is het laatste filmpje in deze serie. Martin Hersman sluit af met een interview met Colette Cloosterman, directielid bij Jumbo Supermarkten. Colette vertelt hoe zij de coronatijd heeft beleeft bij haar organisatie en wat ze daarvan leerde.

Augustus: Kim Spinder - innovatiespecialist en schrijfster

Deze maand gaat Martin Hersman in gesprek met Kim Spinder, eigenaar van innovatiebureau Avanteers, spreker en schrijfster van ‘Het Kleine Innovatieboek’ en ‘We Quit Mail’. Kim geeft tips over experimenteren en innoveren in coronatijd.

Juli: Masja Overing - ABN AMRO DFC

Deze maand gaat Martin Hersman in gesprek met Masja Overing, Head of People, Conduct & Communication bij de afdeling Detecting Financial Crime van ABN AMRO Bank; de unit die zich met ruim 2400 collega’s bezighoudt met het opsporen van verdachte klantgegevens en transacties, die mogelijk een aanwijzing kunnen zijn voor o.a. witwassen en terrorismefinanciering. Ze vertelt over de ervaringen met thuiswerken in een groeiende organisatie en de rol van het management daarbij.

Juni: Pieter van den Hoogenband

Deze maand: Pieter van den Hoogenband, chef de mission Team NL, drievoudig Olympisch kampioen en voormalig wereldrecordhouder. Het verplaatsen van de Olympische spelen was een flinke domper voor Nederlandse Olympische ploeg. Martin en Pieter praten over hoe Pieter om gaat met deze emoties en zijn rol als chef de mission.

Heb je vragen aan Pieter of aan Martin? Mail naar martinhersman@lifeguard.nl