ANWB

ANWB

In het laatste kwartaal van 2019 verzorgde Lifeguard het Periodiek Medisch Onderzoek (PMO) voor ANWB Wegenwacht, op 14 locaties. ANWB koos voor Lifeguard omdat er behoefte was aan een meer persoonlijke aanpak, die mensen uitdaagt om echt duurzaam te veranderen. Het doelstellend gesprek met de coach was een essentieel onderdeel hierbij. Alle ca. 800 medewerkers konden vrijwillig deelnemen en zelf kiezen welke fysieke metingen ze wilden doen – 685 medewerkers hebben hier gebruik van gemaakt. Frank Romeijn, al 29 jaar Wegenwacht: “Ik doe al jaren mee. Beter voorkomen dan genezen, toch?”

Meer aandacht voor vitaliteit

Frank: “Ik merk dat ANWB de gezondheid van de medewerkers belangrijk vindt. Vroeger kregen we een broodje bal bij het halfjaarlijkse werkoverleg. Nu krijgen we een gezonde lunch en staan er onderwerpen op de agenda als ‘slaap’ en ‘gezonde voeding’. Je kunt ook vitaliteitstrainingen volgen, zelfs met je partner. Ik vind het een goede zaak dat we een PMO krijgen aangeboden. Als er iets wordt gevonden, kun je er tenminste snel iets aan doen. Ik zou het iedereen aanraden en vertel dat ook wel in mijn omgeving. Veel collega’s doen mee hoor, meer dan in het verleden. Het kon deze keer in de baas z’n tijd, maar al zou het je eigen tijd zijn, het kost je niets en het is je eigen lichaam!”

Luisterend oor

“Bij het vorige PMO was je verplicht alle metingen te doen, nu mocht je zelf kiezen. Dat maakte het heel relaxed. Je kunt alle resultaten online nakijken. De coach bood echt een luisterend oor en had niet alleen aandacht voor de medische kant, maar ook voor mij als persoon. Het ging heel gemoedelijk allemaal, het was echt geen lopende band werk. Ik was wel benieuwd hoe ik er voor stond, want ik ben een tijd uit de running geweest door een gebroken heup en bekken – een ongeluk tijdens vakantie in Thailand. De operatie was riskant omdat ik een longembolie bleek te hebben. Ik ben nu al een tijd aan het re-integreren met vervangend werk, want helaas kan ik voorlopig nog niet de weg op. Gelukkig was de uitslag van de testen goed. En als ANWB volgende week weer een PMO zou aanbieden, dan doe ik gewoon weer mee!”