Vitaal leiderschap, vertrekpunt voor een vitale organisatie

Vitale leiders leiden bevlogen medewerkers die vol energie zichzelf steeds weer overtreffen. Samen met hun team. Wij ondersteunen management en directie bij deze top performance met een breed aanbod leiderschapstrainingen.

Benieuwd naar onze leiderschapsprogramma’s op maat?

Top Performer Programma

De leiders van nu moeten inspirerend, wendbaar en veerkrachtig zijn, zowel mentaal als emotioneel. Speciaal voor topbestuurders hebben we het Top Performer Programma ontwikkeld voor vitaal, persoonlijk leiderschap. In dit programma werken bestuurders zes maanden lang intensief aan andere werk- en leefgewoontes. Met resultaat.

Al meer dan 130 topbestuurders, van kleine, jonge bedrijven tot beursgenoteerde multinationals, hebben met het Top Performer Programma gedragsverandering bereikt. Ze zijn in balans, zitten goed in hun vel en presteren beter. Een krachtig vertrekpunt voor een vitale organisatie met een hoog prestatievermogen.

Mastering Vital Leadership programma

Wie topprestaties verwacht van medewerkers, moet zelf nog beter presteren. Dat vraagt inzicht in vitaliteit, weerbaarheid en energiemanagement. Met Mastering Vital Leadership bieden we een open leiderschapsprogramma voor ervaren leidinggevenden en (zware) professionals. Het programma bestaat uit twee trainingsmodules, twee individuele coachingsgesprekken en twee Health Checks, zowel fysiek als mentaal. Het doel: zelfinzicht en ontwikkeling van de eigen vitaliteit om van daaruit een vertaalslag te maken naar vitale teams en medewerkers. En uiteindelijk een vitale organisatie.

Korte leiderschapstrainingen

Naast de leiderschapsprogramma’s bieden we ook workshops en korte trainingen voor leiders:

Leiding geven & stress

In ‘Leiding geven & stress’ leren leiders stresssignalen herkennen bij zichzelf en bij medewerkers. Daarnaast oefenen ze hoe ze daarover het gesprek kunnen aangaan en de stress kunnen ombuigen naar actie.

Motivators

Deze training maakt leiders bewust van de verschillen tussen motivatie, motivatiefactoren en motivatoren, en hoe ze daarin kunnen sturen. Ook de verschillen tussen talenten en competenties komen aan bod. Beide zijn belangrijk, in leiderschap en binnen een team. Hoe zet je ze het meest effectief in?

Change

Een veranderproces vraagt om draagvlak en een nauwgezette begeleiding, afgestemd op het team waar veranderingen spelen. In deze training leren leiders omgaan met weerstand en hoe ze weerstand positief kunnen gebruiken. Communicatie speelt een belangrijke rol bij het creëren van commitment. Ook daar gaan we tijdens de training dieper op in.